Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Δελβινάκι Πωγωνίου: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση με θέμα 

«Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821»

 
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Προκόπης Φούσας Εκπαιδευτικός-Οικονομολόγος, καθήλωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο με την ομιλία του με θέμα «Εξεγέρσεις    Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821».

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος, ο πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνιος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Φούσας Στέφανος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών στο πλαίσιο των εορτασμών της 25η Μαρτίου, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου «Ηρακλής Βασιάδης».

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΤΟΒΟΥ 

Με αφορμή το βιβλίο Τσαμουριά από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις, ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιο Γκότοβο. Θέμα συζήτησης: "Τσάμηδες, το ιστορικό και οι αλβανικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα".

           

  • ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ
  • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσης και Πολιτισμού, διοργάνωσε εκδήλωση στον πολιτιστικό πολυχώρο «ΧΑΤΖΗΣ» (Παλιά Σφαγεία) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, με θέμα «Ελληνική Γλώσσα και Μουσική». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος Αικατερίνη Ζωγράφου με παρεμβαλλόμενα Ελληνικά τραγούδια και μουσική από την ορχήστρα «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ». Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της 'Ενωσης Βελλαϊτών Δημήτρη Φλώρο. Ακολούθησε εισαγωγική ομιλία, με γενικότερη αναφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό, από το Βελλαϊτη  φιλόλογο Κωνσταντίνο Κίγκα.΄Επαιξαν οι Μουσικοί: Θεόδωρος Ζωγράφος κλαρίνο, Ιωάννης Κωσταδήμας λαούτο, Φώτιος Καραμπάς βιολί, Παναγιώτης Μπουζούλας ντέφι. Τραγούδησε  ο Σπυρίδων Μπέλλος. Συντονιστής ο Σωκράτης Μπαλάφας. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Η εισήγηση του κ.  Κων/νου Κίγκα  ΕΔΩ

 

     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Στην εκδήλωση που οργάνωσε στα γραφεία του  ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μίλησε ο Βελλαϊτης Οικονομολόγος Προκόπης Φούσας . Θέμα: Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821. Τον ομιλητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος Κάκαβος. Στην ομιλία του ο κ.Φούσας  αναφέρθηκε στα επαναστατικά κινήματα τα 400 χρόνια σκλαβιάς και τη Φιλική Εταιρεία  και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην απελευθέρωση του Γένους.Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο διάβασε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Θεόδωρος Μέκαλης.

Παρευρέθησαν, η Βουλευτής κ. ΄Αννα Ασημακοπούλου,οι πρώην υπουργοί και Βουλευτές κκ. Αντώνης Φούσας και Αργύρης Ντινόπουλος,ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Θεόδωρος Μέκαλης,ο Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κων/νος Μπακάλης,ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.  Γεώργιος Μποροδήμος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Δόσης, ο τ.Πρόεδρος της ίδιας Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδας κ.Στέφανος Φούσας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος,ο Πρόεδρος Ηπειρωτών Πειραιά κ.Δημήτριος Λένης, ο Πρόεδρος Ηπειρωτών Βριλησσίων κ. Πορφύρης, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων κ. Θάλεια Πορφύρη,εκπρόσωποι ηπειρωτικών σωματείων,πολλοί Βελλαϊτες και πλήθος προσκεκλημένων.Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε ηπειρώτικο κέρασμα σε όλους.

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode