Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΒΕΛΛΑ:  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ..

Την Παρασκευή 28 Μαίου 2010 και ώρα 20.00 , μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση,   στα Εκπαιδευτήρια "Γείτονα" στην Βάρη Αττικής κατά την οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ  με θέμα  "Βελλά:Ταξίδι αναμνήσεων.."

Την εκδήλωση διοργάνωσαν  ο Πανελλήνιος  Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και η Ένωση Αποφοίτων Βελλάς Νομού Ιωαννίνων . Προσήλθαν  πάνω από 300 Βελλαϊτες με τις οικογένειές τους και πολλοί φίλοι Βελλαϊτών .  Το πρόγραμμα άρχισε με ύμνους στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα,που έψαλε χορός  Βελλαϊτών,υπό τη Δ/νση του  Βελλαϊτη  Χοράρχη Χαρίλαου Καρρά.

Τιμήθηκαν, ο Γραμματέας του Συνδέσμου μας  Αδαμάντιος Παπαχρήστου , ο Σχολάρχης Ελευθέριος Γείτονας και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ  Σίμος Ζέρβας και Ανδρέας Λουκάνος. Χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων Κλέανδρος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Διαμάντης.  Οι παλιοί θυμήθηκαν και οι νεώτεροι έμαθαν για τη βελλαϊτικη ζωή .  Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν με εκτενή σχόλια πολλές εφημερίδες της Ηπείρου.

Xoρηγοί του ντοκιμαντέρ ήταν το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εκπροσώπησε ο Βελλαϊτης Γενικός Διευθυντής του  Βασίλειος Λέτσιος,τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ και ο ΟΤΕ,τον οποίο εκπροσώπησε ο Βελλαϊτης Γενικός του Δ/ντής  Γεώργιος  Μίχος. Ακολούθησε δεξίωση , προσφορά του κ. Γείτονα .

 Οι Βελλαϊτες που δεν πήραν το ντοκιμαντέρ , μπορούν να απευθυνθούν στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας Κλέανδρο Παπαδόπουλο.

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου μας Αδαμάντιος Παπαχρήστου.

ΦΩΤΟ- ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ               

       Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Κλ.Παπαδόπουλος καλωσορίζει τους Βελλαϊτες.

       Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ιωαννίνων Νικ.Διαμάντης (αριστερά)  με Βελλαϊτες.

 

   Τιμητικές πλακέτες στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και στο Γραμματέα του Συνδέσμου

    μας και αναμνηστική εικόνα στο Λευτέρη Γείτονα, έργο του Βελλαϊτη αγιογράφου Μάγκου.

 

" Βελλά , ταξίδι  αναμνήσεων  ..."  και στα Γιάννινα

 Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Αθηνών) πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας δημόσια εκδήλωση προβολής «ντοκιμαντέρ» με τίτλο:«ΒΕΛΛΑ, ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ…».

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο ιστορικό του Ιεροδιδασκαλείου, στην καθημερινή ζωή των αποφοίτων μέσα σε αυτό, στις εκπαιδευτικές σπουδές και διαδικασίες, στις γεωπονικές ενασχολήσεις τους, στις σχέσεις μεταξύ των, στο κοινωνικό και παιδευτικό του έργο της σχολής αλλά στη συμβολή των αποφοίτων στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου  Αρχιμανδρίτης Εφρέμ και ο Βελλαϊτης Σχολάρχης Λευτέρης Γείτονας . Μίλησαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων Κλέανδρος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Διαμάντης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο  Σωκράτης Μπαλάφας.

Παραβρέθηκαν πολλοί Απόφοιτοι  Βελλαΐτες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους και όλοι  μαζί  έζησαν το ωραίο αυτό ταξίδι των παιδικών μας αναμνήσεων. Στο τέλος της εκδήλωσης  διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους αποφοίτους το εν λόγω «ντοκιμαντέρ» σε ηλεκτρονική μορφή (cd)  . 

      

                                                                  Προβολή του ντοκιμαντέρ στα Γιάννινα 

  " Βελλά , ταξίδι  αναμνήσεων  ..."  και στη Θεσσαλονίκη

΄Υστερα από αίτημα Βελλαϊτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη  και σε συνεργασία με την ΄Ενωση Ηπειρωτών Θεσσαλονίκης  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Αθηνών) και η ΄Ενωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  Ιωαννίνων  πραγματοποίησαν  δημόσια εκδήλωση προβολής  του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «ΒΕΛΛΑ, ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ…» και στη Θεσσαλονίκη.

Η προβολή έγινε  στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00.

Μίλησαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων Κλ.Παπαδόπουλος και Νικ. Διαμάντης  και ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστία Θεσσαλονίκης  Βασίλειος Καυκιάς. Χορωδία από απόφοιτους Βελλαϊτες έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους.

  Στην αρχή της εκδήλωσης τιμήθηκε ο καθηγητής κ. Φράγκος , που υπηρέτησε με αφοσίωση επί σειρά ετών στη Βελλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ιωαννίνων κκ. Σταύρος Καλογιάννης και Κων/νος Τασούλας ,  ο Βουλευτής Θασσαλονίκης κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο  τ. Βουλευτής Ιωαννίνων  κ. Αντώνης Φούσας.

 Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η έκθεση έργων ζωγραφικής του Βελλαΐτη Γιώργου Σιώζου και χειροποίητων έρ-γων τέχνης με μπρούντζο και γυαλί του Βελλαΐτη Γιώργου Βλέτσα. Έτσι, έκλεισε το τρίγωνο  της παρουσία-σης των αναμνήσεων της Βελλάς, Αθήνα-Γιάννενα-Θεσσαλονίκη.          

         Κλέανδρος Παπαδόπουλος                                           Ομιλητής ο καθηγητής κ.Φράγκος

 

          Βελλαϊτες ψάλλουν ύμνους                                                                   Δεξίωση           

               Βελλαϊτες και φίλοι Βελλαϊτών παρακολουθούν την προβολή του ντοκιμαντέρ  

             ΄Εργα του ζωγράφου Γιώργου Σιώζου και χειροποίητα έργα  του Γιώργου Βλέτσα.

 

Το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό είναι του Βελλαϊτη δασκάλου Γεωργίου Βλέτσα ,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode