Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

Αποκαλυπτήρια προτομής Αρχιεπισκόπου  Σπυρίδωνα

Έγιναν στις 19 του Μάρτη 2006 στη γενέτειρά του τη Ρουψιά του Δήμου Άνω Πωγωνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπυρίδωνα Βλάχoυ,Αρχιεπισκόπου Αθηνών και ιδρυτή του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς,με τη συμπλήρωση 50 ετών απο το θάνατό του. .

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχαν οι δυο Σύλλογοι (Αθηνών και Ιωαννίνων) των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ,χοροστατούντοs του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.  Ανδρέα με προεξάρχοντα τον ηγούμενο  της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου Βελλαϊτη Θεόδωρο Διαμάντη.  Παρέστησαν ο Νομάρχης Ιωαννίνων,πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος΄Ανω Πωγωνίου και ο Δήμαρχος Κονίτσης, συγγενείς του τιμώμενου Ιεράρχη, καθηγητές του Ιεροδιδασκαλείου, πολλοί Βελλαϊτες και πλήθος κόσμου. 

Για τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα μίλησαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων Κλ.Παπαδόπουλος και Ευάγγελος Λάμπρης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Βελλαϊτών Ιωαννίνων Απόστολος Τσίπης.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο Βελλαϊτης γλύπτης Χρήστος Λάμπρου με χορηγό το Βελλαϊτη Σχολάρχη της Γενναδείου Σχολής Βασίλειο  Ζώη.Τη μαρμάρινη στήλη προσέφερε ο Ντίνης Παναγιώτης από τη Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων . Τα έξοδα μεταφοράς των Βελλαϊτών από την Αθήνα στη Ρουψιά  ανέλαβε ο Ελευθέριος Γείτονας. Μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε δεξίωση, προσφορά του Δημάρχου ΄Ανω Πωγωνίου.

'' ...αποτίομε την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στη μνήμη του και την ευγνωμοσύνη μας για τη μεγάλη προσφορά του στην ΄Ηπειρο '',  τόνισε στην ομιλία του ο Απόστολος Τσίπης. 

ΦΩΤΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

          Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως                     Ο Πρόεδρος του Παναλληνίου Συνδέσμου

    Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας                  Βελλαϊτών Κλέανδρος Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Βελλαϊτών                       Βελλαϊτες με τον Ηγούμενο της Μονής

    Ιωαννίνων Ευάγγελος Λάμπρης

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode