Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Από τις 19 Οκτωβρίου  ως και τις 22 Οκτωβρίου  2007 ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε  4ήμερη αεροπορική εκδρομή -προσκύνημα  στην ΄Εδρα της Ορθοδοξίας, στη Βασιλεύουσα , στην Κωνσταντινούπολη

Την πρώτη ημέρα  επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Ιππόδρομο  ,την Αγια-Σοφιά, το μεγαλύτερο μνημείο της Χριστανοσύνης και τη Βασιλική Κιστέρνα. Στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο . Την Α.Θ.Π. προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Κλέανδρος Παπαδόπουλος και πρόσφερε στον Πατριάρχη ξύλινο  επιχρυσωμένο Σταυρό, έργο του Βελλαϊτη αγιογράφου Γεωργίου Πλατάρη. Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους μακαριστούς, Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα και Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα αλλά και στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς.

Τη δεύτερη ημέρα ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος τους υποδέχτηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος. Επισκέφτηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Πρίγκηπο.Την άλλη ημέρα πήγαν στην Παναγία των Βλαχερνών,στη Μονή της Χώρας  στο σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί και στο Μπλε Τζαμί. Η ημέρα τελείωσε με κρουαζέρα στο Βόσπορο.

Την τελευταία ημέρα πραγματοποίησαν επισκεψη στη Ζωγράφειο Σχολή, έργο του Ηπειρώτη ευεργέτη     Χρηστάκη Ζωγράφου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από το Δντή της Σχολής ,τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Σχολής. Η εκδρομή τελείωσε με επίσκεψη στη Σκεπαστή Αγορά.

Η επικοινωνία  των Βελλαϊτών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ.Βαρθολομαίο αλλά και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Ζωγραφείου Σχολής,αλλά και η επίσκεψη τους  στην Αγια-Σοφιά και στα άλλα μνημεία του Ελληνισμού και της Χριστανοσύνης πλημμύρισαν τις καρδιές όλων με εθνική υπερηφάνια και συγκίνηση και οι εντυπώσεις τους θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην καρδιά τους.

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 

   Προσφώνηση από τον Πρόεδρο Κλ.Παπαδόπουλο                      Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

   Ο Πατριάρχης με το ζεύγος Πλατάρη                             Οι Βελλαϊτες μπροστά στην Αγία Σοφία                                   

 Με το Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ. Απόστολο           Στη Ζωγράφειο Σχολή με το Δντή κ. Δερμιτζάκη

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode