Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς πραγματοποίησε εκδρομή στο Κάιρο και  στην Αλεξάνδρεια  από 24 μέχρι και 30 Οκτωβρίου 2008.

 Επισκέφτηκαν το μουσείο του Καϊρου,τις πυραμίδες της Γκίζας,τη Σφίγγα ,το παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, τη Μέμφιδα όπου θαύμασαν την περίφημη αλαβάστρινη Σφίγγα και πραγματοποίησαν 2ωρη κρουαζέρα στο Νείλο. Στη Σακκάρα θαύμασαν την κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ,την αρχαιότερη της Αιγύπτου. Στην Αλεξάνδρεια είδαν το μνημείο του Αγν.Στρατιώτη, το κάστρο, το σπίτι του ποιητή  Κωνσταντίνου Καβάφη , τους μοναδικού κήπους της Μοντάζα  και το ανάκτορο του τελευταίου αυτοκράτορα Φαρούκ,την καινούργια Βιβλιοθήκη, ελληνικά Σχολεία και Αραβικό Σχολείο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη των Βελλαϊτων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στη Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο ΄Ορος Σινά. Στο Πατριαρχείο τους              δέχτηκε ο εκπρόσωπος  του απουσιάζοντα πατριάρχη Θεοδώρου B'   ιερομόναχος  π. Ιωάννης.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η προσφώνηση του Γεν.Γραμματέα του Συνδέσμου ΑδαμάντιουΠαπαχρήστου άλλά και η αντιφώνηση του π. Ιωάννη. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου πρόσφερε  ως αναμνηστικό δώρο την εικόνα του  Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.

Με την επίσκεψη αυτή στην Αλεξάνδρεια και στο όρος Σινά οι Βελλαϊτες εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους σε όσους αγτωνίζονται να κρατήσουν αναμμένες τις δάδες στις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνηςκαι παράλληλα να διατρανώσουν τους  δυνατούς, ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς με τη φίλη χώρα και το λαό της Αιγύπτου.

Δεξιά το σπίτι του Κ. Καβάφη. Αριστερά τα Ελληνικά Σχολεία

 

Αναμνηστικές φωτογραφίες από την εκδρομή στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο

 

     Στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας                            Ο Πατήρ Ιωάννης προσφέρει  στους Βελλαϊτες

      με τον Αρχ. Παντελεήμονα                                                            το βιβλίο του Ιώβ

Στην Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο όρος Σινά               Επίσκεψη σε Αραβικό Σχολείο

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου  1940                     Οι Βελλαϊτες μπροστά στην φλεγόμενη Βάτο

               στα Ελληνικά Σχολεία

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode