Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ 

Οκταήμερη εκδρομή 

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ

Αυτοκρατορικό ανάκτορο Peterhof στην Αγία Πετρούπολη

Οκταήμερη εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα  πραγματοποίησε η ΄Ενωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων από τις 14 ως και τις 21 Ιουνίου 2019. 

Η Βενετία του βορρά, η αριστοκρατική πόλη της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, είναι ένα μέρος γεμάτο ομορφιές και αξιοθέατα που έχει αποτελέσει έμπνευση πολλών λογοτεχνών . Είναι η μοναδική μεγαλούπολη στον κόσμο που συμπεριλαμβάνεται στην UNESCO…

Τρανή απόδειξη για τον άνδρα που οραματίστηκε την Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένιγκραντ) -τον τσάρο Πέτρο τον Μέγα- η πόλη αποτελεί μια μικρογραφία της σύγχρονης, κοσμοπολίτικης Ρωσίας, διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Λένινγκραντ και πνευματικό κέντρο παγκόσμιας ακτινοβολίας. Όλα ξεκίνησαν στα 1703 χάρη στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Μεγάλου Πέτρου, να δημιουργήσει μια νέα πόλη στη βορειοδυτική άκρη της Ρωσίας, λιμάνι και παράθυρο της Ρωσίας στις εξελίξεις που διαδραματίζονταν στη Δύση.

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία και πολύ κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Φινλανδία, στο σημείο που ο ποταμός Νέβας εκβάλλει στη Βαλτική Θάλασσα . Είναι κτισμένη επάνω σε ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Συνδυάζει κουλτούρα και αριστοκρατικότητα, το μοντέρνο με το παραδοσιακό, την ιστορία με το σύγχρονο πολιτισμό και αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό.Η Αγία Πετρούπολη έχει περισσότερα από 4000 αξιοθέατα και μνημεία της, σε 250 μουσεία, 50 θέατρα και 80 αίθουσες τέχνης.

Ολόκληρη η πόλη αποκαλείται και «πρωτεύουσα του Βορρά», καθώς αποτελεί μια τεράστια ανοιχτή έκθεση μνημειακής, διακοσμητικής και χρηστικής αρχιτεκτονικής, με μεγαλοπρεπή κτήρια, κήπους και πάρκα, πλατιές λεωφόρους, σκαλιστές γέφυρες, αγάλματα και μνημεία. Ακόμα πιο ξεχωριστή κάνουν την πόλη ο ποταμός Νέβας και τα πολυάριθμα κανάλια της που της έχουν δώσει το προσωνύμιο «Βενετία του Βορρά» ή «πόλη των 300 γεφυρών» (αν και στην πραγματικότητα έχει πάνω από οκτακόσιες). 

    Πρόγραμμα - πληροφορίες  ΕΔΩ

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode