Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

                      6ήμερη εκδρομή στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ και ΣΜΥΡΝΗ

6ήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία,τηΣινασό,την΄Εφεσο,το Παμούκαλε,το Κουσάντασι και τη Σμύρνη πραγματοποίησε ο Σύνδεσμός μας από τις 24 ως και τις 29 Οκτωβρίου 2019 .

 Μέσω Κωνσταντινούπολης επίσκεψη στην ιστορική Καισάρεια και στα ελληνικά χωριά Μουταλάσκη, όπου γεννήθηκε ο ΄Αγιος Σάββας ο Ηγιασμένος  και το Ανδρονίκι, όπου βρίσκεται η ιστορική εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου.  Διανυκτέρευση στο Προκόπι. Την άλλη μέρα αφού διαβήκαμε τον ΄Αλυ ποταμό, επισκεφτήκαμε τα χωριά Αβανό ,το Τσαβουσίν και το χωριό Ζέλβι. Πήγαμε στο Υπαίθρειο Μουσείο της κοιλάδας του Κοράματος απ΄ όπου ξεκίνησε ο Μοναχισμός , με τα εντυπωσιακά λαξευτά μοναστήρια.Στην περιοχή Εσέντεπε είδαμε τις νεραϊδοκαμινάδες και στη Μαλακοπή επισκεφτήκαμε την Λαξευτή Υπόγεια Πολιτεία με τους οκτώ ορόφους και τα 85 μέτρα βάθος. Η υπόγεια πολιτεία δημιουργήθηκε το 1500 π.χ. Εκεί μέσα υπήρχε και ιερατική σχολή. Στην Καππαδοκία πριν 900.000 χρόνια έκρηξη ηφαιστείου δημιούργησε αυτό το τοπίο διακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων,  όπου στις μεγάλες πέτρες που δημιουργήθηκαν από τη λάβα και τη σκόνη οι άνθρωποι φτιάξανε  εκκλησίες και σπίτια.

Την τρίτη ημέρα προαιρετική εκδρομή με αερόστατο. Μετά το Προκόπι ,την πόλη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου πήγαμε στη Σινασό ¨την Αθήνα της Μικράς Ασίας ¨ όπως την αποκαλούν,  όπου επισκεφτήκαμε το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στη συνέχεια πήγαμε στην Καρβάλη, όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Γρηγορίου κτισμένος το 385 μ.χ. και στο Παμούκαλε.

Την άλλη μέρα επισκεφτήκαμε το ¨Κάστρο του Βαμβακιού¨ και την αρχαία Ιεράπολη με το καταπληκτικό της Θέατρο. Οι αρχαίες ελληνικές πόλεις στην Τουρκία είναι περίπου 300 και προσελκύουν πάρα πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.Πηγαίνοντας για τη Σμύρνη  και περνώντας τον ποταμό Μαίανδρο φτάσαμε στην ΄Εφεσο με τα μοναδικά μνημεία αρχαίας Ελληνορωμαϊκής τέχνης και τη βιβλιοθήκη της αρχαίας Εφέσου.  Καθ΄οδόν προ το Κουσάντασι είδαμε το χώρο που ήταν κτισμένος ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδας.

Στη Σμύρνη περιηγηθήκαμε την πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ,φέρνοντας στη μνήμη  μας σκηνές από τον ξεριζωμό των Ελλήνων,  πήγαμε στην πλατεία Κονάκ, στη χερσόνησο των Ερυθρών,το Βουτζά,  το Τσεσμέ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και το Γενοβέζικο Φρούριο.

Την επόμενη μέρα αφού κάναμε μια βόλτα στην αγορά της πόλης αναχωρήσαμε για την Αθήνα με έντονα συναισθήματα θαυμασμού και συγκίνησης για τα αριστουργήματα των προγόνων μας που κάποτε μεγαλούργησαν σε αυτά τα μέρη.

Η εκδρομή  πραγματοποιήθηκε από το Πρακτορείο Ταξιδίων ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ TOURS - Αγίου Κων/νου 6 Ομόνοια Αθήνα.Τους ευχαριστούμε θερμά για τη  άρτια, ουσιαστική και  μεστή περιεχομένου  οργάνωση της εκδρομής. Πολλές ευχαριστίες στον ξεναγό μας για την άψογη ξενάγηση.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode