Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

EΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Τριήμερη εκδρομή   πραγματοποίησε  η ΄Ενωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου ΒελλάςΙωαννίνων στα Μετέωρα, στο Βόλο , στο Πήλιο και στα Τρίκαλα  στις 18-19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018.

  1η ΜΕΡΑ

Αναχώρηση , ενδιάμεση στάση και άφιξη στα Μετέωρα, το σημαντικότερο και σπουδαιότερο αξιοθέατο της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Εκεί επίσκεψη στη Μονή του “Αγίου Στεφάνου΄΄. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, καθώς επίσης και στο μουσείο Ελληνικής παιδείας. Αναχώρηση  για μια από τις ωραιότερες πόλεις και σημαντικό λιμάνι, το Βόλο. 

2η ΜΕΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο στολίδι του νομού Μαγνησίας με τα πανέμορφα χωριά, το Πήλιο. Πρώτη μας στάση η Μακρυνίτσα, από τα πιο ονομαστά Πηλιορείτικα χωριά, με πλούσια ιστορία, καλντερίμια και αρχοντικά σπίτια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αμέσως μετά επίσκεψη  στην Πορταριά. . Εκεί είδαντον μικρό καταρράκτη πλάι στον κεντρικό δρόμο και την Παναγία Πορταρέα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τον ορεινό παραδοσιακό οικισμό τα Χάνια, όπου παρέμεινανε για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Βόλο. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία του Βόλου με τα διάσημα τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ,

 Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου όπου είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας και μέχρι πρότινος το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, μια όμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης, τα Τρίκαλα. 

Πρόγραμμα ΕΔΩ

 

          

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode