Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Δείτε..

           
 
 Δημήτριος                                                    Μάξιμος
                                  Μητροπολίτης 
 Κεφαλληνίας                                              Ιωαννίνων
 
              ΚΛΙΚ  στο ΜΕΝΟΥ  για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

O Αρχιμανδρίτρης Δημήτριος Αργυρός 

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας 

                            Χειροτονία

Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Ηλείας κ. Γερμανού, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών κ. Γεωργίου, Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Κίτρους κ. Γεωργίου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Νικαίας κ. Αλεξίου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Σάμου κ. Ευσεβίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου, Σισανίου κ. Παύλου, Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και των Θεοφ. Επισκόπων Μεθώνης κ. Κλήμεντος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθου.                     

 
Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε όλους τους ευεργέτες του τονίζοντας: ''Ό,τι πέτυχα στην Ιερατική ζωή και διακονία μου οφείλεται στον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη. Ευχαριστώ τους σεβαστούς γονείς μου για όσα με εδίδαξαν αλλά και τους αδερφούς για όσα για εμένα έπραξαν''.

''Επίσης ευχαριστώ τους καθηγητές στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς αλλά και Θεσσαλονίκης ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία αλλά και στους φοιτητές και ήδη πτυχιούχους μας'', συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος


Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο τόνισε: ''Δεν πέρασε πολύς καιρός που σε αυτό εδώ τον χώρο εορτάσαμε πανηγυρικά την εκλογή του μακαριστού Μητροπολίτη Γερασίμου για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Ο Θεός όμως που αλλιώς κρίνει και ορίζει τα πράγματα δεν θέλησε ο άριστος αυτός κληρικός να προσφέρει τις υπηρεσίες του και έτσι έφυγε από τον κόσμο λίγες ημέρες πριν από την ενθρόνισή του. Σήμερα λοιπόν στον ίδιο χώρο είμαστε όλοι χαρούμενοι και οι Αρχιερείς και ο λαός γιατί ο δρόμος αυτός θα σου δώσει την δυνατότητα τα τάλαντα που σου έδωσε ο Θεός να τα αυξήσεις''.

''Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν έχει παγιδευτεί σε μια ιδέα να περιοριστεί μόνο στο στενό αγιαστικό της έργο. Βέβαια το αγιαστικό της έργο είναι το Α και το Ω, αλλά δεν εγκλωβίζεται μόνο σε αυτό διότι είναι εντολή του Κυρίου μας. Το έργο αυτό επεκτείνεται στην εξυπηρέτηση όλων των αναγκών του ανθρώπου. Να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο αγιαστικά πρώτα αλλά και σε όλες τις πτυχές του'', συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: ''Επιλέγεσαι να ποιμάνεις μια ιστορική Μητρόπολη σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο. Σε όλα αυτά καλείσαι να έρθεις βοηθός σε συνεργασία με όσους το θελήσουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές περιττεύει να κοιτάει ο καθένας τον εαυτό ή την ομάδα του, είναι ανάγκη να ανοίξουμε τα χέρια μας προς πάσα κατεύθυνση και να συνεργαστούμε. Και εμείς σαν Εκκλησία με τον πρώτο παράγοντα την Πολιτεία να δούμε που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να παλέψουμε για αυτό τον κόσμο''.

''Βλέπουμε γύρω μας οτι η πατρίδα μας κινδυνεύει, οι αξίες χάνονται, η Ιστορία παραγράφεται, δυσκολίες έρχονται από διάφορα μέρη, πιέσεις θα έρθουν ακόμα περισσότερες, πρέπει να βρούμε κουράγιο'', τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: ''Κι επειδή υπάρχουν μερικοί πικρασμοί που με το δικό τους τρόπο θα έχουν μερικές επιφυλάξεις το μήνυμα μου είναι προς ολους, ''γεύσασθε και ίδετε'', δοκιμάστε τον Δημήτριο και θα δείτε ότι αγαθός, ιλαρός και έτοιμος να δωθεί προς όλους για την εργασία και την αποστολή της Εκκλησίας''.

 
Στην χειροτονία παρέστει ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, οι βουλευτές, Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Ιωαννίνων κ.Τασούλας, ο πρώην υπουργός κ. Φούσας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Γαλίτσης ,καθηγητές και σπουδαστές από την Ακαδημία Βελλάς, τα μέλη του  Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κκ. Οικονόμου Παύλος , Φούσας Προκόπιος και Δημήτριος Λιοδάκης οι οποίοι υπέβαλαν στο νέο μητροπολίτη τις ευχές όλων των Βελλαϊτων, o Βελλαϊτης κ. Γεώργιος Μποροδήμος-πρ. Αντιεισαγγγελέας του Αρείου Πάγου, πολλοί ιερείς από την Κεφαλλονιά ,τα Ιωάννινα και την Αθήνα,τοπικοί άρχοντες των Ιωαννίνων και της Κεφαλονιάς και πλήθος πιστών.
AΞΙΟΣ !!!

 Ενθρόνιση Μητροπολίτη Κεφαλονιάς Δημήτριου

Ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας εις διαδοχή του μακαριστού μητροπολίτη Γερασίμου.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος (κατά κόσμον Σπυρίδων-Ιωάννης) Αργυρός γεννήθηκε στό Φτερνό Λευκάδος το έτος 1958, υιός του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του εισήχθη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. κατά την τετραετή του φοίτηση (1982-1986).

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στή Ρώμη (1986-1991), στο Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, με εξειδίκευση στην Πρωτοχριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη και ακολούθως ανηγορεύθη Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης. Επίσης έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Pontificio Istituto Orientale). Έλαβε επίσης πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μοναχός εκάρη την 23η Δεκεμβρίου 1980 στην Ιερά Μονή Βελλάς, Διάκονος εχειροτονήθη την 25η Δεκεμβρίου 1980 και Πρεσβύτερος την 26η Φεβρουαρίου 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρό Θεόκλητο. Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Διευθυντής τςη Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς (1993-2007) καί Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς από το έτος 2007 έως σήμερα. Το έτος 2008 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας στην Α.Ε.Α Βελλάς. Ομιλεί την Ιταλική και την Γαλλική γλώσσα.

                                                   

                                                       Δημήτριος                Ιερώνυμος                   Χρυσόστομος  

                            Μητροπολίτη Κεφαλληνίας  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου  Βελλάς συγχαίρει θερμά το νέο Μητροπολίτη Kεφαλληνίας για την εκλογή του,εύχεται πολλά τα έτη της διακονίας του και επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει. 

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)
ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΕΛΛΑΣ ΤΕΩΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κ.Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ
 
Τά Διοικητικά Συμβούλια Ἀποφοίτων Ἱεροδιδασκαλείου Βελλᾶς ἀμφοτέρων τῶν Συλλόγων (Ἀθηνῶν καί Ἰωαννίνων), ἐπί τῇ ἐκλογῇ τῆς Ὑμετέρας ἁγιότητος, ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τῇ χειροτονίᾳ Σας ὡς Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, γηθοσύνης ἔμπλεα, συνασμενίζοντα καί συγχαίροντα, τιμήν περιάπτουσιν Ὑμᾶς καί τάς Ὑμετέρας εὐχάς καί εὐλογίας βαθυσεβάστως αἰτοῦνται.
Ἐπί δέ τῇ, ἐν τῷ δέοντι χρόνῳ, ἐνθρονίσει Σας καί τῇ ἀναλήψει τῶν Μητροπολιτικῶν Ὑμῶν καθηκόντων, εὐχήν ποιοῦνται τήνδε. Θεοῦ συνάρσει τε καί Κεφαλλήνων πίστει, ἀείποτε ἐπ’ αγαθῷ καί ἐπί τά βελτίω πορεύεσθε. Κύριος δέ δύναμιν δοίη Ὑμῖν καί Ἄξιον εὐκλείας ποιμαντορικῆς, ἐπαίνου τοῦ ἐπαξίου, καί γέρατος τοῦ ἀρίστου, τῇ Αὐτοῦ Θείᾳ Χάριτι, Ὑμᾶς καταξιώσειεν.
Εἴησαν αἱ εὐλογίαι Ὑμῶν μεθ’ ἡμῶν Σεβασμιώτατε.
Ἔτει Σωτηρίῳ δισχιλιοστῷ δεκάτῳ πέμπτῳ μηνί Ὀκτωβρίῳ ιβ΄
 
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ                 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   

                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΔΡΟΣ                  ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

 

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Δημήτριος κατά τη διάρκεια του εσπερινού στον ιερό ναό των Ταξιαρχών στα Βαλσαμάτα, την περασμένη Κυριακή, προχώρησε σε μια κίνηση που θεωρήθηκε κάτι παραπάνω από άξια θαυμασμού.Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος συχνά αποδεικνύει την αγάπη του για τα μικρά παιδιά και τους νέους γενικότερα.Ο φωτογραφικός λοιπόν φακός της Φωτεινής Μαραβέγιας για το e-kefalonia, δείχνει τον Μητροπολίτη να σκύβει και να φιλάει το χέρι ενός μικρού κοριτσιού, που βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς που είχαν πάει για τον Εσπερινό.

 

   

              Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης εξελέγη την Τετάρτη Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κατά την έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων συγκαταλέγεται στον κατάλογο των λεγομένων Νέων Χωρών, αφού ανήκει σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που απελευθερώθηκαν μετά το 1912 και το 1928 το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε «επιτροπικώς» τη διοίκησή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος, διατήρησε όμως τα πνευματικά του δικαιώματα. Η Μητρόπολη θεωρείται από τις σημαντικότερες λόγω της βαρύτητας στο Φανάρι ως σημαντική εκκλησιαστική έδρα των Νέων Χωρών αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.Ο νέος Μητροπολίτης, που υποστηρίχτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εξελέγη με 46 ψήφους, έναντι 16 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός και επτά ψήφους που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από το Φανάρι.

Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες.Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών το Σάββατο 28 Ιουνίου.

 

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελήμονα Αχαρνών όπου διακονούσε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Φήμη Μητροπολίτου Ιωαννίνων

Στην χειροτονία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Νικαίας Αλέξιος, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κερκύρας Νεκτάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Γουινέας Γεώργιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Μαραθώνος Μελίτων, Θερμοπυλών Ιωάννης και οι Επίσκοποι Διαυλείας Γαβριήλ, Σαλώνων Αντώνιος, Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, Θαυμακού Ιάκωβος, Ναζιανζού Θεοδώρητος, Λεύκης Ευμένιος, Αβύδου Κύριλλος και Πατάρων Ιωσήφ.

Ο νέος Μητροπολίτης συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τονίζοντας ότι από μικρός ήταν πολύ επίμονος στην γιαγιά του να γίνει παπαδάκι.

''Ήμουν πάντοτε στο ιερό μέχρι το γυμνάσιο, όπου μετά επαναστάτησα κατά πάντων, όπου ζήτησα στο τέλος από το Θεό να μου δείξει την παρουσία του στη ζωή μου'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην μητέρα του, τονίζοντας ότι έμεινε μόλις στα 34 χήρα με τέσσερα παιδιά και σαν άλλος άτλαντας αγωνίστηκε για εκείνους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, καθώς και στη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης ο νέος Μητροπολίτης μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Θεόκλητο, ενώ ζήτησε από τον Μακαριώτατο να εύχεται για την νέα του διακονία.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Τα Μέλη της Ιεραρχίας σε εξέλεξαν να ποιμάνεις μια μητρόπολη με ιστορία που τα χώματα της είναι ποτισμένα με αίμα ηρώων."

"Ο πρώτος προτείνει δεν διορίζει ενώ τα Μέλη της Ιεραρχίας κρίνουν και αποφασίζουν και μετά ψηφίζουν", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: "Η Εκκλησία συνεχίζει την πορεία της, και αυτό το δείχνουν καθημερινά τα έργα της".

''Γνωρίζω ότι αγαπάς πολύ την θεία λειτουργία, από εκεί να ξεκινάς και εκεί να τελειώνεις ώστε να παίρνεις δύναμη'', συμπληρώσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ''Θέμα του Επισκόπου και του παπά είναι να είναι κοντά στον άνθρωπο και όχι να εμπλέκεται στα θέματα της πολιτείας.''

Τέλος ο Μακαριώτατος τόνισε γιατί πρότεινε τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας ότι τον γνώρισε πριν αυτός τον γνωρίσει.

"Είσαι τίμιος, ειλικρινής, είσαι αυτός που φαίνεσαι, είσαι ευθύς, δεν είσαι ψεύτης, είσαι αυτός που χρειάζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων", πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου  Βελλάς συγχαίρει θερμά το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων για την εκλογή του,εύχεται πολλά τα έτη της διακονίας του και επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει.

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode