Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

                                       Επιχειρηματική Στρατηγική

   Συνέντευξη του Προκόπη Φούσα που δόθηκε στο περιοδικό 

ΒUSINESS FRANCHISE

               Διδακτική μαθήματος διαπραγματεύσεων

     ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

 

 

 

           ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 1. Ημερίδα Επιστημόνων Ηπειρωτών
 2. Διδασκαλία ποντιακής  διαλέκτου

 

  ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Του  Στέφανου Φούσα - Καθ. Καρδιολογίας-Βελλαϊτη
 

"Πώς θα αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου ."   ΜΑΡΟΥΣΙ

 Οδοιπορικό Υγείας στην Κόνιτσα και στα Γιάννινα.

 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ  

 Εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών- ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 

 Οδοιπορικό Υγείας στο Καλέντζι.

 Οδοιπορικό υγείας στην Αγία Παρακευή Κόνιτας και Δερβιτσάνη Βορείου Ηπείρου.
«Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου
Στο Ρωμανό το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων
 
 

 

   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    Το ΕΣΥ έχει γεράσει...  

    Σήμα κινδύνου για το ΕΣΥ

  ¨Αμεση ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό χάρτη¨, 

    συνέντευξη στον ¨Ελεύθερο Τύπο¨  

΄΄Ενα συνεδριακό κέντρο θα ωφελούσε την Ελλάδα".

    συνέντευξη στον ¨ Τύπο της Κυριακής¨ 

    Συνέντευξη Τύπου για τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων

    Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

   ¨ Καιρός  να σχεδιάσουμε ένα νέο χάρτη για την  υγείας.¨

      Συνέντευξη στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

  ΣΥΝΕΔΡΙΑ

¨Κίνηση από καρδιάς¨

    Κοινωνία και κάπνισμα

    Διεύρυνση των διεθνών σχέσεων

 

     Αναλυτικά τα θέματα παρακάτω.

 

Στο Ρωμανό το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων


 
Στο πλαίσιο της –από δεκαετίας- ακαταπόνητης προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Ρωμανό, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου αλλά και με την αρωγή του Δήμου Δωδώνης. 
Στην καλοδιατηρημένη λιθόκτιστη εκκλησία της Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος τελέστηκε κατανυκτική αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Νίκος Αρζαμάνογλου, με την έμπρακτη υποστήριξη του Συλλόγου Νέων Ρωμανού και των παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Αχέροντα Ρωμανού, φρόντισαν για το τελετουργικό της φιλοξενίας, που περιλάμβανε εξαίσια τοπικά εδέσματα. 
Στο κατάμεστο «αρχονταρίκι» της Μονής, πλήθος κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου παρακολούθησαν την ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας.
Στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι χαρά και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτό το οδοιπορικό που συντονίζει ο καθηγητής κ. Φούσας, εδώ και αρκετά χρόνια. Τον ευχαριστούμε όπως και τους συνεργάτες του γιατί καταφέρνουν να συμπυκνώνουν τη γνώση και να τη μεταδίδουν με εύληπτο τρόπο σε όλους μας».
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αρζαμάνογλου ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους «Καλή Σαρακοστή» και ευχαρίστησε τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την επιμονή αλλά και την υπομονή του να προσφέρει απλόχερα την επιστημονική του γνώση. Στο οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο π. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, τονίζοντας: «Σε δύσκολες συνθήκες δημιουργήσαμε μία άτυπη οργάνωση, η οποία πλαισιώθηκε από αξιόλογους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων και απολαμβάνει τη συμπαράσταση της Μητρόπολης».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, προέβη σε ανάλυση εναλλακτικών μοντέλων παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αξιοποίηση των γεωφυσικών ιδιαιτεροτήτων της. Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Γεώργιος Βόβας, Καρδιολόγος του Γ.Ν. Αγρινίου, Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος-Χειρ. Οδοντίατρος, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, Ευγενία Τσαγκαλίδου, Καρδιολόγος, Χάρης Χαβέλας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.

 

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου

 
 
ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
Το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης συνεχίζοντας την -από δεκαετίας- εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, φιλοξενήθηκε στους Ασπραγγέλους, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Ζαγορίου και της εκκλησιαστικής επιτροπής. 
Μετά την κατανυκτική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γ. Μητροκώστα, Β. Παπαχρήστου, Ν.Τύρου-Ούζα και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Σταυρούλα Τσιάρα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Σπύρου και ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος υπηρετεί την εκκλησία του χωριού την τελευταία οκταετία, με τη βοήθεια της εκκλησιαστικής επιτροπής και των κατοίκων. 
Αξιοσημείωτη είναι, άλλωστε, η ευαισθησία της ενορίας Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων σε θέματα φιλανθρωπίας και δωρεών σε διάφορους οργανισμούς (νοσοκομεία, φυλακές) ενώ και στην έδρα του Δήμου λειτουργεί κατάστημα αλληλεγγύης

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι χάρισμα να μπορείς να προσφέρεις στο κοινό καλό, είναι χάρισμα αυτό που διαθέτει ο καθηγητής κ. Φούσας και τα άλλα μέλη της επιστημονικής του ομάδας, τον ευχαριστούμε που υπηρετεί αυτό το οδοιπορικό για πολλά χρόνια, με αγάπη και συνέπεια και του ευχόμαστε να συνεχίσει». 
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την «βοήθειά του ποικιλοτρόπως στο Νομό Ιωαννίνων» αλλά και στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη «συνεχή και συχνή του παρουσία στα χωριά του Δήμου».

Στην ολοκλήρωση των εργασιών της ημερίδας, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Β. Σπύρου ανέφερε:
«Εμείς οι Βελλαΐτες, όπως ο ομιλών και ο Στέφανος έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, η Βελλά αποτελεί πνευματικό φάρο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Σεβασμιότατος στηρίζει την όλη προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι έχασαν όσοι δεν συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση. Επειδή, όμως, έχουμε μια πρωτιά, ως ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος, θέλουμε και ζητούμε από το Σεβασμιότατο και τον κ. Φούσα να το επαναλάβουμε στο Δήμο μας». 

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, παρουσίασε πρότυπα ανάπτυξης της περιοχής, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου Ζαγορίου, με έμφαση της αξιοποίηση της νεολαίας

 
Στο Δήμαρχο Ζαγορίου παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό, ως προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τους ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Παπαχρήστου, ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Βελλαΐτης κ. Γιώργος Κάτσινος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Φλώρος και τα μέλη κ.κ. Στέφανος Κωλέττας και Σωκράτης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Οδυσσέας Κιτσάκης, ο αρχιτέκτων-μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής κ. Θωμάς Τσόλης, επισκέπτες και κάτοικοι των Ασπραγγέλων και της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Δήμου. 

Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Γεώργιος Βόβας, Καρδιολόγος του Γ.Ν. Αγρινίου, Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, χειρουργός οδοντίατρος, Νικόλαος Νάστος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Ευάγγελος Παππάς, διδάκτωρ Ψυχιατρικής, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Λούση Τάτση, Γενικός Γιατρός, Χρήστος Χαρίτος, ορθοπαιδικός, Ζαχαρίας Χριστογιάννης, καρδιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.

Μεταφορά από....
 
Parakalamoscity

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 

ΚΑΙ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οδοιπορικό υγείας στην Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας

Ένθερμη υποδοχή επιφύλαξαν οι Κερασοβίτες στο οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου. «Γνωρίζουμε τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα αυτή της υγείας και είναι χαρά μας να έχουμε κοντά μας τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τους συνεργάτες του, αψηφώντας τις δυσκολίες που πηγάζουν από τις υποχρεώσεις του», τόνισε ο κ. Ανδρέας Παπασπύρου και συμπλήρωσε:

«Ο καθηγητής είναι συνεχώς κοντά μας, με σημαντική συνεισφορά στα χωριά μας όχι μόνο με ενημερωτικές ημερίδες αλλά και με συνδρομή σε είδη που έχει ανάγκη ο τόπος, κυρίως φαρμακευτικό υλικό, και τον ευχαριστούμε θερμά για τη δραστηριότητά του».

Από την πλευρά του, ο κ. Στ. Φούσας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες αλλά και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για το φαρμακευτικό υλικό που διέθεσε για τα ακριτικά χωριά της Κόνιτσας. Το κλείσιμο της ημερίδας έκανε ο κ. Μιχάλης Μαρτσέκης, Πρόεδρος των Ομοσπονδιών Κόνιτσας, ο οποίος επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φούσα, γιατί αυτό που κάνει, μέσω της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δεν συμβαίνει σε άλλους επιστημονικούς φορείς.

Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ. Σπύρος Βασιλείου, οικονομολόγος, Γεώργιος Βόβας, επιμελητής Καρδιολογίας, Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Βούλα Κίτσιου, χειρουργός οδοντίατρος, Έφη Μάρκου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Δ/ρια Norsk Legesenter Νορβηγίας, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων - Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.

                                                           

                                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου κος  Ντέτσικας, ο Πρόεδρος Δερβιτσάνης κος Μπόμπολης 

και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Iωαννίνων κος Καψάλης  σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

                                                                     σας προσκαλούν

στην ημερίδα αλληλεγγύης  και οδοιπορικού υγείας γαι την πρόληψη παθήσεων  (από επιστήμονες). 

την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα  07.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Δερβιτσάνης.

Συντονιστής : Στέφανος Γρ.Φούσας, Δντής – Επικ. Καθηγητής Καρδιολογίας.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.                

                                               Ο Δήμαρχος Αχ.Ντέτσικας

Στο Δήμο Φιλιατών το Οδοιπορικό Υγείας .Στ. Φούσας «Υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα»

Στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας, με τον ε. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Δημάρχου, του Σ. Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και του Διοικητή του Γ.Ν. Φιλιατών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Βουλευτή κ. Β. Γιόγιακα, ιατρών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών,  ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Σπύρος Παππάς καλωσόρισε τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και με θέρμη τον παρουσίασε στο κοινό: ...
Άγνωστο Αντικείμενο«Ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φούσα για την αποδοχή της πρόσκλησης. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο επιστήμονα που την τελευταία δεκαετία οργώνει κυριολεκτικά τη χώρα και την Ήπειρο. Τον απόλαυσα πριν από τρία χρόνια και ειλικρινά με εκπλήσσει κάθε φορά ο απλός τρόπος προσέγγισης κρίσιμων θεμάτων πρόληψης από τον καθηγητή». Την πολυσχιδή δράση του ομιλητή στην καρδιολογία και στην κοινωνία αλλά και την ανεξάντλητη ενεργητικότητά του υπογράμμισε ο κ. Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας, τονίζοντας ότι «ο κ. Στέφανος Φούσας με την οργανωτικότητά του στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την αστείρευτη επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητά του τυγχάνει της ευρείας αποδοχής των Ελλήνων Καρδιολόγων». Ο Διοικητής του Γ.Ν. Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Οργανισμού και στα αποτελέσματά τους στην τοπική κοινωνία και ευχαρίστησε τον ε. Καθηγητή Καρδιολογίας για την παρουσία του στην πόλη. Ωστόσο, εκτός από την πρόληψη του εμφράγματος, του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και του εθισμού από το διαδίκτυο (με ομιλητή στο τελευταίο τον μεταπτυχιακό ερευνητή Σταύρου Σταύρο), η εκδήλωση περιλάμβανε και παρουσίαση τρόπων 

αξιοποίησης των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ευθύνης του Δήμου Φιλιατών από τον κ. Γείτονα Ελευθέριο, Γενικό Διευθυντή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, ο οποίος συμμετέχει στο οδοιπορικό υγείας με θέμα την Αλληλεγγύη. Ο ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στέφανος Φούσας παρουσίασε ως ζωντανό παράδειγμα νεανικής επιχειρηματικότητας τον κ. Μηνά Γκίκα, ιδιοκτήτη του  πρότυπου συσκευαστηρίου «Γκίκας Διονύσιος ΕΠΕ-Gikas Fruit Ltd» και εξήρε την προσπάθεια της επιχείρησης να συγκεντρώνει και να προωθεί το 25-30 % των εσπεριδοειδών του Νομού Θεσπρωτίας στις χώρες των Βαλκανίων, σε αντίθεση με το ελαιόλαδο και τις ελιές που στέλνονται στην Ιταλία για συσκευασία, καταλήγοντας ότι «υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα, αρκεί όλοι να αποφασίσουμε.

 

Θερμή υποδοχή στο Καλέντζι για το Οδοιπορικό Υγείας, με συντονιστή τον ε. καθηγητή Στέφανο Φούσα

 
Φωτό: Βαγγέλης Γιωτόπουλος
Στάση ενημέρωσης και πρόληψης στο Καλέντζι για το οδοιπορικό υγείας, μετά από πρόσκληση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και του Κέντρου Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατσανοχωρίων. 
Ο κ. Στέφανος Φούσας,  συντόνισε για τέταρτη φορά στον ανωτέρω Δήμο εκδήλωση πρόληψης  ιατρικών παθήσεων, με τη συμμετοχή πολυμελούς επιστημονικής ομάδας ιατρικών και άλλων ειδικοτήτων, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους κάτοικοι της περιοχής.
 

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι: Κώστας Βαδεβούλης, χειρουργός οδοντίατρος, Σπύρος Βασιλείου, οικονομολόγος, Γιώργος Βόβας, καρδιολόγος, Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Αναστάσιος Ντάτσης, καρδιολόγος, Θάνος Παππάς, παιδίατρος, Κώστας Παππάς, Καρδιολόγος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος, Θάλεια Στεφανάκη, αλλεργιολόγος και  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, Σταύρος Σταύρου, μεταπτυχιακός ερευνητής.

Μεταφορά από....
 
Parakalamoscity

 

Συνέντευξη Τύπου για τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Γρ. Φούσας και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας με αφορμή τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τις κοινές Δράσεις Πρόληψης Υγείας που οργανώνουν από κοινού, με κύριο στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.
Ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στ. Φούσα, που για άλλη μια φορά επέλεξαν τα Ιωάννινα για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μεγάλου ιατρικού συνεδρίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι: "πρόκειται για ένα ιατρικό γεγονός που έχει για την πόλη μας, για το Δήμο μας, διπλή διάσταση. Είναι από τη μία πλευρά η επιστημονική διάσταση των Πανελλήνιων σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας, που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο το μεγάλο ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας.
Είναι η διάχυση της επιστημονικής γνώσης, η ενημέρωση των γιατρών που συμμετέχουν, σε ότι νεότερο υπάρχει στον τομέα της καρδιολογίας.
Το πολύ σημαντικό όμως, είναι ότι μέσα από αυτό το πανελλήνιο συνέδριο καρδιολογίας, προβλέπονται εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης". Και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την επιλογή των Ιωαννίνων για μια ακόμη χρονιά και φυσικά να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο της, τον συντοπίτη μας Στέφανο Φούσα που μέσα από τη θέση του αυτή, δείχνει έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξη του στον κοινό μας τόπο. Είναι ένας ευπατρίδης".
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας περιέγραψε αρχικά τους στόχους του συνεδρίου -που γίνεται όπως και πέρσι στα Ιωάννινα-, αναδεικνύοντας την πόλη σε κορυφαίο συνεδριακό προορισμό με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Φούσας συνέχισε μιλώντας για τις δράσεις που αναλαμβάνουν από κοινού η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Ιωαννιτών τόσο με το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, όσο και την μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών των Ιωαννίνων για την Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν συνολικά με εύληπτες και σύντομες ομιλίες από πανεπιστημιακούς και καταξιωμένους επιστήμονες για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.
Επισήμανε τέλος την αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΕ, Καρδιολόγους και νοσηλευτές, η οποία αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου ταξίδεψε μέχρι την Πωγωνιανή προκειμένου να πραγματοποιήσει καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Οικοτροφείου της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ. 

 

Εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών 

για την πρόληψη υγείας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε μια κατάμεστη αίθουσα οργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη υγείας των πολιτών στις 20 Ιανουαρίου 2016  και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15  στην Αθήνα. Διακεκριμένοι γιατροί, καθηγητές του πανεπιστημίου με απλό και εκλαϊκευμένο τρόπο  παρουσίασαν τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου για την αποφυγή του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και την πρόληψη του καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες. Συντονιστής της εκδήλωσης και εισηγητής ο Βελλαϊτης Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής  Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας.

Θέματα : Υπέρταση, κάπνισμα, Παχυσαρκία, ΄Αθληση και υγεία, Περιφερική Αγγειοπάθεια, Προστάτης, πρόληψη καρκίνου στις γυναίκες. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και πώς θα αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ομιλητές  στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.Συγκεκριμένα:

  Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογία - Υπέρταση  
  Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας       - Κάπνισμα
  Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας         - Παχυσαρκία
  Νίκος Πατσουράκος, Επιμελητής Καρδιολόγος           -  Άθληση και Υγεία της Καρδιάς
  Ευαγγελία Στρουμπούλη, Επιμελήτρια Ακτινολόγος   -  Περιφερική Αγγειοπάθεια
  Απόστολος Μπίσας, Διευθυντής Ουρολογίας               -  Καρκίνος Προστάτη
  Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογία    - Πρόληψη Καρκίνου στις γυναίκες
  Γιώργος Λάτσιος, Επιμελητής Καρδιολόγος                -  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
  Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής-Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας.- Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
 
 Σε όλες τις ομιλίες το μήνυμα ήταν ότι η Πρόληψη και η Γνώση αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους της ανθρώπινης υγείας και αναμφισβήτητα συντελούν σε μια  καλύτερη  ζωή.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα για τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλλει για μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και για την κοινωνική της προσφορά σχετικά με την πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας σε όλη την Ελλάδα      .VIDEO-1 ΕΔΩ  VIDEO -2  ΕΔΩ

 

Διεύρυνση των διεθνών σχέσεων

 

της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 

στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Καρδιολογικού Συνεδρίου

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Λονδίνο με την ενεργή παρουσία και την πολύπλευρη δραστηριότητα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ήταν ένα συνέδριο όπου η αυξημένη συμμετοχή των Ελλήνων Καρδιολόγων ομιλητών και η ποιότητα των εργασιών που παρουσιάστηκαν απόδειξαν περίτρανα το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής τους γνώσης, αναδεικνύοντάς τους σε πρεσβευτές μιας Ελλάδας που δεν μένει στάσιμη, που δραστηριοποιείται και συναγωνίζεται επάξια τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο επιστημονικό πεδίο.

Σε ότι αφορά το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αναδεικνύονται τα εξής:

·        Μέχρι το 2030, το 40% των Ευρωπαίων θα υποφέρει από κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου παρά την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

·        Παρά τα βελτιωμένα στοιχεία στη νοσηρότητα και θνησιμότητα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη, ειδικά για τις γυναίκες, επιβαρύνοντας την ευρωπαϊκή οικονομία €200 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

·        Η κακή επίδραση της μόλυνσης του περιβάλλοντος στο καρδιαγγειακό σύστημα, στο αίμα, στα αγγεία και τους πνεύμονες. Μελέτες δείχνουν ότι τα αιωρούμενα σωματίδια και η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

·        Τα ποσοστά της Καρδιακής Ανεπάρκειας είναι σε ανοδική πορεία και μαζί με άλλους τομείς της καρδιολογίας χρήζουν ευρύτερης έρευνας.

·        Η δραματική επιρροή της κατάθλιψης στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και οι επιπτώσεις του στρες στα γονίδια και στη μακροζωία.

·        Το «ιατρικό παράδοξο» της παχυσαρκίας, καθώς έρευνες δείχνουν ότι μετά την προσβολή από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου οι παχύσαρκοι έχουν μειωμένα ποσοστά θνητότητας από εκείνους που έχουν φυσιολογικό ή και χαμηλότερο βάρος.

·        Τη συσχέτιση της πολύωρης τηλεθέασης (περισσότερο από πέντε ώρες την ημέρα), με διπλάσιο κίνδυνο θανατηφόρου πνευμονικής εμβολής.

·        Την ευεργετική επίδραση του μεσημεριανού ύπνου στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, και γενικότερα στην καλύτερη κατάσταση της υγείας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ.  Pinto, καθώς και με τον πρόεδρο της Αμερικανικής με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για ποικίλα επιστημονικά θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας, ενώ συζήτησαν και για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινεζικής Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς και της Ρωσικής, με τις οποίες μάλιστα συμφωνήθηκε να γίνει ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και ιατρικής εμπειρίας όπως επίσης και να πραγματοποιηθούν επισκέψεις ειδικευομένων εκατέρωθεν.

Σημαντικό είναι επίσης να επισημανθεί ότι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές καρδιολογικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν στρογγυλό τραπέζι για τον τρόπο εφαρμογής των κατευθυντήρων οδηγιών που αφορούν την Καρδιολογία  στο επόμενο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο που θα γίνει στη Ρώμη.

Σε συνάντηση επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Έλληνες Καρδιολόγους που συμμετείχαν στο Συνέδριο, δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για τα τεκταινόμενα στο Συνέδριο του Λονδίνου. Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις συναντήσεις που είχαν -τόσο ο ίδιος όσο και το Δ.Σ.- με ομολόγους τους από άλλες Καρδιολογικές Εταιρίες καθώς και τη συμφωνία για συνεργασία που δρομολογήθηκε με στόχο τη διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ. Επίσης αναδείχτηκε η προσπάθεια του Δ.Σ. της ΕΚΕ να ενισχυθεί ο θεσμικός ρόλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο πανευρωπαϊκό καρδιολογικό συνέδριο, στα μεγάλα επιστημονικά γεγονότα παγκοσμίως αλλά και γενικότερα στα διεθνή FORA.

 

                   ¨Κίνηση από καρδιάς

¨Κίνηση από καρδιάς ¨είναι το θέμα της ημερίδας που οργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων στις 24 Ιουνίου 2015. 

Η ηεμερίδα περιελάμβανε : 

 • α. Δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο ανασφάλιστων παιδιών και χορήγηση Δελτίου Υγείας για την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο.
 • β. Πιστοποιημένα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης  για υπαλλήλους ,αστυνομικούς και δημότες του Δήμου.
 • γ. Ενημέρωση κοινού για θέματα καρδιαγγειακών παθήσεων.
 Ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας μίλησε για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων , ο Πνευμονιολόγος και Δντής της ΜΕΘ του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Πρεκατές μίλησε για το ροχαλητό και τα προβλήματα που πιθανώς υποκρύπτοναι πίσω από αυτό και καρδιολόγος του Τζανείου Νοσοκομείου για το μεταβολικό Σύνδρομο.Ευχάριστη έκπληξη της ημερίδας ήταν η παρουσία ηπειρώτικου συγκροτήματος το οποίο επαιξε ηπειρώτικα τραγούδια . Χορεψε το χορευτικό  Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας του Δήμου Αργυρούπολης .Την  οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων κ. Θάλεια Πορφύρη. Τη διακόσμηση της αίθουσας με έργα ανάλογα των θεμάτων της εκδήλωσης είχε η Ηλέκτρα Πορφύρη. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης,ο πρώην Δήμαρχος κ.Ιωαννίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου π. Αγησίλαος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί Βριλησσίωτες.
  
 
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Με την ευκαιρία της Παγκοσμίου Ημέρας  κατά του Καπνίσματος -31 Μαΐου- η Ε.Κ.Ε.                    υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας οργάνωσε  μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης του κοινού στην

Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής

27 Μαϊου 2015, ώρα 19.30

με θέμα :  Κοινωνία και κάπνισμα

 Στην εκδήλωση  χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουπλής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος  Φούσας. Επίσης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μ.Βλασταράκος και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ.Γ.Πατούλης.

Μίλησαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες κκ.Δημ.Κρεμαστινός, Π.Μπεχράκης, Α.Μελιδώνης, Θ.Ασκητής, Β.Θάνου-Χριστοφίλου και τόνισαν τις καταστροφικές συνέπειες που έχει τό κάπνισμα τόσο στην υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών όσο και στην οικονομία της χώρας και κάλεσαν την πολιτεία να εφαρμόσει αυστηρά τον αντικαπνιστικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

 Παρευρέθησαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας,πρώην Υπουργοί και βουλευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου,γιατροί, πολλοί Βελλαϊτες και πλήθος κόσμου.Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ

 Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στην Τανζανία


 Γιατροί της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Βελλαϊτη Κκαθηγητή καρδιολογίας Στέφανο Φούσα μαζί με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων επισκέφτηκαν την Τανζανία και εξέτασαν δωρεάν ασθενείς. Σημειώνουμε ότι σε όλη τη περιοχή δεν υπαρχουν καρδιολόγοι. Είναι μια πρωτοβουλία αξιέπαινη μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης με έντονο το ενδιαφέρον των γιατρών μας για το συνάνθρωπό μας που υποφέρει όπου γη.

Επίσκεψη στην Πολίτσιανη της Βορείου Ηπείρου

Στις 13 Αυγούστου 2014  στις 6 ώρα το απόγευμα οι  Ιατρικοί Σύλλογοι   Αθηνών και Ιωαννίνων, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Πωγωνίου  βρέθηκαν στο χωριό Πολίτσιανη της Βορείου Ηπείρου και μοίρασαν φάρμακα στους ανασφάλιστους κατοίκους. Προηγήθηκε ενημέρωση των κατοίκων  για την πρόληψη των καρδιολογικών και άλλων παθήσεων και για τη σημασία της αλληλεγγύης. Η ανωτέρω επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Βελλαϊτη καθηγητή Καρδιολογίας Στέφανου Φούσα  και με τη συνδρομή του επίσης Βελλαϊτη Σχολάρχη Λευτέρη Γείτονα .

  ΙΑΤΡΙΚΑ-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

ΑCC 29-31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας, νεοκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ,συνεχίζοντας τον αγώνα του για την ενημέρωση του κοινού, μεταφέρει τα μηνύματα όπως αυτά διατυπώθηκαν στο 36ο Ετήσιο Αμερικάνικο Καρδιολογικό Συνέδριο ,που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, σχετικά με την Ιατρική στη χώρα μας και την Καρδιολογία σε παγκόσμια κλίμακα.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 • Στο συνέδριο αναγνωρίσθηκε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της Καρδιολογίας και της Ιατρικής γενικότερα στη χώρα μας συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική ,καθότι είναι παγκοσμίως σαφές πως «η αχίλλειος πτέρνα» μας είναι η οργάνωση (κρατική και ιδιωτική).

 • Υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος υγείας της χώρα μας ,εάν δεν γίνουν γρήγορα μεταρρυθμίσεις στο Νοσοκομειακό και Πανεπιστημιακό χώρο, εφόσον προβλέπεται πως τα επόμενα 3-4 χρόνια θα έχει φύγει το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών χωρίς παράλληλα να έχει εξασφαλισθεί η επαρκής προετοιμασία των νέων συναδέλφων, και αυτό γιατί ,το σύστημα είχε εξασφαλίσει μόνο την είσοδο του ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια και όχι την και την ανανέωση τους με αξιοκρατικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 • Κρίνεται απαραίτητο οι Έλληνες να γνωρίζουν με ακρίβεια ,όχι μόνο τι συμβαίνει στη χώρα και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας αυτή την περίοδο ,αλλά κυρίως το τι θα έπρεπε να γίνεται για τα 10 εκατομμύρια πληθυσμό με τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα.

 • Μόνο η βαθιά γνώση της πραγματικότητας και του ιδανικού μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας με σαφή προσανατολισμό , τόσο με βραχυπρόθεσμα (του ενός έτους) όσο και με μακροπρόθεσμα προγράμματα( των 5 ετών).

 • Εμφανώς η χώρα μας έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει στο εξωτερικό στην αξιοπιστία. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό ,εφόσον αυτό που απαιτείται είναι η πρωτογενής παραγωγή, οπού στη χώρα μας δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως το μοντέλο παραγωγής είναι αποτυχημένο.

 • Η Αμερική ,που πριν από λίγα χρόνια είχε βιώσει μια οικονομική ύφεση διαφορετικού μεγέθους βέβαια ,σήμερα φαίνεται να την αφήνει ανέγγιχτη.

Στην Ευρώπη όμως ιδιαίτερα στη Νότια ,και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα θα χρειασθούν με υστέρηση 2-3 χρόνια για να αισθανθούν οι πολίτες την καλυτέρευση και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν οι Έλληνες δεν αδρανήσουμε ,δεν διαπραγματευτούμε διεκδικητικά και πράξουμε με γνώμονα την αξιοπιστία, αξιολόγηση και τον απολογισμό του έργου ,τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, έχοντας υπόψιν το λεχθέν πρώην προέδρου της Αμερικής «Θέλετε να αλλάξετε την πατρίδα σας, αλλάξτε πρώτα τον εαυτό σας»

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

 • Στην αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, παγκοσμίως κερδίζει έδαφος η πρωτογενής αγγειοπλαστική(Primary PCI). Αυτό όμως που απαιτείται είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού για την γρήγορη και έγκαιρη προσέλευση του στα Νοσοκομεία, με στόχο τη διάνοιξη της υπεύθυνης για το έμφραγμα αρτηρίας ,εντός 2 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

 • Αυξάνει το ποσοστό αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας διαδερμικά (TAVI) σε ηλικιωμένους ασθενείς. (χωρίς χειρουργική επέμβαση)

 • Η επανεισαγωγή των ασθενών με Καρδιακή Ανεπάρκεια στα Νοσοκομεία αυξάνει τη θνητότητα των ατόμων αυτών. Γι αυτό απαιτείται ιατρική μέριμνα και νοσηλευτική φροντίδα κατ’ οίκον.

 • Οι συννοσηρότητες στα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα και στην Καρδιακή Ανεπάρκεια, συνήθως υποθεραπέυονται και δεν περιλαμβάνονται στις μελέτες, γι αυτό οι γιατροί πρέπει να είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου και να εξατομικεύουν το κάθε περιστατικό.

 • Ενισχύεται και εγκαθιδρύεται ο ρόλος της «Ιατρικής Ομάδας» στη διάγνωση και θεραπεία δύσκολων περιστατικών ασθενών.

 • Στη χώρα μας κρίνεται αναγκαία η εκπαίδευση του κοινού στη Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη(ΚΑΡΠΑ) σε δημόσιους χώρους, που μπορεί να γίνει από ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στους διάφορους Δήμους όλης της Χώρας και εφόσον η πολιτεία έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, των απινιδωτών. (απαραίτητοι για αντιμετώπιση των κακοήθων αρρυθμιών)

 • Τέλος είναι άκρως απαραίτητο οι γιατροί να κατέχουν άριστη γνώση της ειδικότητας τους και να την εφαρμόζουν με το ήθος και το ύφος που ορίζει η Ιατρική Δεοντολογία, γιατί αυτά καθορίζουν τη «σωστή ιατρική» και όχι μόνο οι καινοτομίες που χρειάζονται χρόνο για να καταξιωθούν και να επιβεβαιωθούν.

" Δει προνοείν..."

Με τη βεβαιότητα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και ότι η καλή πρόληψη εξαρτάται από τη σωστή ενημέρωση, συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την πρόληψη των καρδιοαγγειακών νοσημάτων ο Καρδιολόγος μας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας. Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014  στις 18.00 μίλησε στους πολίτες της Πεύκης  στο Δημαρχείο Πεύκης - Λυκόβρυσης στην Πεύκη. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Πεύκης και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων. Τον Απρίλιο ο κ. Φούσας θα δώσει διαλέξεις για το ίδιο θέμα στην Ουάσιγκτον και στην Αυστραλία.

AΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Στις 29 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων οργανώθηκε Στρογγυλό τραπέζι με θέμα:¨Από τους παράγοντες κινδύνου στο έμφραγμα του Μυοκαρδίου."

Συντονιστής : Στέφανος Φούσας, Καθηγητής Καρδιολογίας

Συμμετέχουν : ΧΡ. ΧΑΣΑΠΗ              : Κάπνισμα

                          Β. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ :  Υπέρταση

                          Ε.ΜΙΛΙΑΝΟΥ            :  Λιπίδια

                          Ν.ΠΑΣΤΟΥΡΑΚΟΣ    :΄Ασκηση και καρδιά

                         Μ.ΖΑΙΡΗΣ                  :  Αποκατάσταση μετά το έμφραγμα

                         Α.ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ        :   Εγγεφαλικό-περιφερειακή αγγειοπάθεια

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκει στο Πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης", αίθουσα "Ν. Εγγονόπουλος" (Μπακογιάννη - Πλαταιών - Υμηττού)-πρώην ΤΥΠΕΤ.

 Μετά την εκδήλωση θα ακολούθησε αντάμωμα των αποφοίτων της Βελλάς στην πλατεία των Βριλησσίων.

 

 

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στη Βόρειο Ήπειρο και το ιστορικό Καλπάκι

      21 μεγάλοι σάκοι συγκεντρώθηκαν στη δράση «Όλοι μαζί Μπορουμε» στην Αγ.Παρασκευή και στο Καλπακι Ιωαννίνων

 

Φάρμακα στο Αργυρόκαστρο για τους ανασφάλιστους πολίτες της ελληνικής μειονότητας Β.Ηπείρου παρέδωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιερά Μητροπόλεως  Αργυροκάστρου, της Επαρχίας  Κάτω Δερόπολης Β.Ηπείρου.

Συνολικά παραδώσαμε 27 κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου της Β.Ηπείρου, στον ακριτικό δήμο Πωγωνίου-Καλπάκι και στο δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων για τις ανάγκες των ανασφάλιστων και των κατοίκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Σ.Φούσα και ομάδα γιατρών του ΙΣΑ και του ΙΣ Ιωαννίνων, παρέδωσαν το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στονΣεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.Δημήτριο και εθελοντές γιατρούς της Μητροπόλεως  στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη, οι οποίοι και θα αναλάβουν την περαιτέρω δωρεάν διάθεση των φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες ανασφάλιστους ενορίτες της Μητροπόλεως.  Στη δράση συμμετείχαν επίσης  ο Γεν Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ν.Κοτροκόης, ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δ.Μαλιουκης, και ο Δημαρχος της Δερβιτσάνης Φ.Γκούτσας.

Κατά την επίσκεψή τους στη Δερβιτσάνη, ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρακολούθησε την εσπερινη ακολουθία Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δερβιτσάνης, πρωτοστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράδοση των φαρμάκων και ημερίδα με θέμα «Πυλώνες Πρόληψης και Κοινωνικής Αληλεγγύης στην Ιατρική». Στην περιοδεία και στις ημερίδες που πραγμτοποιήθηκαν στη Δερβιτσάνη, στο Καλπάκι και την Ελεούσα της Ζίτσας, συμμετείχαν επίσης ο τ.Υπουργός Α.Φούσας, η Πρόεδρος του ΙΣ Ιωαννίνων Σ.Τσιάρα, ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Γειτονα, Κ.Γείτονας, και άλλοι έγκριτοι γιατροι.

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο Πνευματικό Κέντρο της Δερβιτσάνης, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων, οστεοπόρωσης και διακοπής καπνίσματος. Ο κ.Πατούλης δήλωσε στους συμπατριώτες της Δερβιτσάνης ότι, στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, οι εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «…θα είναι  κοντά σας. Όπως δώσαμε μια υπόσχεση συνέχειας και συνέπειας στα 16 ακριτικά οδοιπορικά υγείας, την οποία και τηρήσαμε, , υποσχόμαστε σήμερα ότι θα σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο υγείας, πρόγραμμα «Υιοθέτησης» ανασφάλιστων χρόνιων ασθενών, μέσα από το οποίο θα χορηγήσουμε δωρεάν 900.000 φάρμακα. Θα είμαστε δίπλα σας, με φάρμακα, με εμβόλια και ό,τι άλλο χρειαστείτε. Προγραμματίζουμε μετρήσεις οστεοπόρωσης και εργαστηριακές εξετάσεις πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.»

Παράλληλα, 15 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην ενορία του Τίμιου Σταυρού στην Αγ.Παρασκευή αττικής που προορίζονται για το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και 6 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στο ακριτικό  Καλπάκι, το οποίο συνεχίζει τη συλλογή φαρμάκων σε όλα τα χωριά του την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να συγκεντρωθούν ικανές ποσότητες για το Κοινωνικό του Φαρμακείο που ξεκινά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ.Καψάλης στην ακριτική αυτή περιοχή.

 

 

             Πρόληψη : Ενημέρωση,διάγνωση.

Διάλεξη έδωσε  ο Βελλαϊτης Καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος  Φούσας  στην  κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ.Σοφίας 9  Μαρούσι) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00'. 

Θέμα : "Πώς να αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου."
 
Παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, πολλοί γιατροί, αρκετοί Βελλαϊτες και πλήθος κατοίκων του Αμαρουσίου.  Την εκδήλωση συντόνισε ο ίδιος ο Δήμαρχος , ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εξήρε την προσωπικότητα , την επιστημονική κατάρτηση και το ήθος του ομιλητή και τόνισε τη σημασία της σημερινής διάλεξης.
Χαιρέτησε ο παπα- Σαράντης, ιερέας του Αμαρουσίου.Η εκδήλωση τελείωσε με ερωτήσεις προς τον ομιλητή και ανάλογες απαντήσεις.
 
Οδοιπορικό Υγείας οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  στην Κόνιτσα και στα  Γιάννινα με βασικό ομιλητή τον Καρδιολόγο κ. Στέφανο Φούσα  και  σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την πρόληψη των Καρδιαγγειακών παθήσεων.
 
 

Πρόγραμμα διδασκαλίας Ποντιακής Διαλέκτου

 

 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών,

ο Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών και
ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,
σας προσκαλούν σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν
υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με θέμα:
«Παρουσίαση του 3ετούς προγράμματος διδασκαλίας
της ποντιακής διαλέκτου σε ενήλικες σ’όλη την Ελλάδα»
τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00,
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών
(οδός Δημ. Σούτσου 46, στάση μετρό «Αμπελόκηποι»).
 
Ο μ ι λ η τ έ ς
Δρ Χαριτίδου Γεωργία, Φιλόλογος, Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου
Δρ Παυλίδης Αντώνης, Σχολικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
 
Οι Πρόεδροι
 
Πανελλ. Συνδέσμου Ποντίων
Εκπαιδευτικών
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 
Νέου Κύκλου
Κωσταντινουπολιτών
ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
 
Οργανισμού Πολιτισμού,
Αθλητισμού & Νεολαίας
Δήμου Αθηναίων
ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΝΕΛΗ
 
 

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

Διάλεξη έδωσε στις 23 Ιανουαρίου 2113 και ώρα 19.00 ο Βελλαϊτης Καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων με θέμα : "Παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα του μυοκαρδίου. "

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα " Μίκης Θεοδωράκης (πάρκο ΤΥΠΕΤ), στη διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη και Πλαταιών στα Βριλήσσια. Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου μας, πολλοί Βελλαϊτες και πολύς κόσμος.

Ο κ. Στέφανος Φούσας, Δντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου, εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.  Η Ιστοσελίδα μας του στέλνει τα Θερμά της συγχαρητήρια.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Σε  μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία πολλών επισήμων  ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών διοργάνωσε  Ημερίδα στις 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.30  στην Παλαιά Βουλή,

 με θέμα " Προοπτικές για το αύριο της Ελλάδας."

Ομιλητές:

 • Νανόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Τέξας - Ακαδημαϊκός

               ΘΕΜΑ:  "Κρίση και ευκαιρίες της Ελλάδος από διεθνή εμπειρία."

 • Φούσας Αντώνιος, Δικηγόρος, πρώην Υπουργός

              ΘΕΜΑ:  "Νέα θεσμική θωράκιση της χώρας."

 • Μπίτρου Δημήτριος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικού  Πανεπιστημίου Αθηνών

             ΘΕΜΑ:  "Τι πήγε στραβά και τι κάνουμε."

Παρευρέθηκαν:

 • Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος
 • Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γρίβας
 • Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Σούρλας
 • Πολλοί νυν και πρώην Υπουργοί και Βουλευτές
 • Πρώην πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων
 • Καθηγητές Πανεπιστημίων, Επιστήμονες, Φοιτητές , νέοι και νέες και πολλοί Βελλαϊτες
 • Ο ιδρυτής του Συνδέσμου  Επιστημόνων Ηπειρωτών κ. Βασίλειος Λαγός και,
 • Πλήθος κόσμου

Προλόγισε  και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κάκκαβος Δημήτριος.

Συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαχρήστος

 

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode