Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Συμμετοχή στους 1ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης με την ομάδα «Βελλαΐτες» 

Η Διευθύντρια του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές Γιώργο Κολόκα, Παναγιώτη Λαμπρίδη και Ηλία Γκίζα για τη συμμετοχή τους με την ομάδα «Βελλαΐτες» στους 1ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης – «Μαθητές Αγορητές» (@agorites), οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στους χώρους των εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Μαρτίου 2018 και διοργανώθηκαν από την Κοιν.Σ.Επ. «ΡΟΗ» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου..  

    Περισσότερα    στο  Δελτίο Τύπου ρητορικης.pdf (23193

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

 ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς σε συνεργασία με την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και τον Σύλλογο Αποφοίτων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, διοργάνωσαν εκδήλωση εις τιμήν και μνήμην του ιδρυτού της Σχολής Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος μακαριστού Σπυρίδωνος Βλάχου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, στους χώρους της Α.Ε.Α. Βελλάς. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και μνημόσυνο εις μνήμην του ιδρυτού της Σχολής.

 Ακολούθησε φιλολογικό μνημόσυνο με ομιλητές τους Βελλαΐτες κ. Νικόλαο Κώτση, ιατρό Παθολόγο, Δρ. Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα: «Δημόσια υγεία και Βελλά» και κ. Αθανάσιο Ζήση, υποψήφιο Διδάκτορα του Γρηγοριανού Πανεπιστημίου της Ρώμης με θέμα: «Ο μοναχισμός κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό».Χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Δημήτρης Φλώρος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι καθηγητές της Σχολής , πολλοί  απόφοιτοι Βελλαϊτες,σπουδαστές της Σχολής και πολλοί φίλοι.

΄΄Δημόσια υγεία και Βελλά΄΄ του κ. Νικολάου Κώτση  

  Χαιρετισμός  Δημητρίου Φλώρου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΒΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  

Τα  Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του ΓΕΛ Βελλάς πραγματο-ποιήθηκαν  στις 12-12-2017   από τον Σεβασμιότατο Μητροπο-λίτη Ιωαννίνων  κ.κ. Μάξιμο με την παρουσία του Δημάρχου Πωγωνίου κ.Κώστα  Καψάλη

 

 Δελτίο Τύπου - Νοέμβριος Δεκέμβριος.

ANAKOINΩΣΕΙΣ ΒΕΛΛΑΣ   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΛΑΣ

Εν όψει της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και της εγγραφής μαθητών-μαθητριών, θα θέλαµε να σας γνωρίσουµε την ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς το οποίο εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς πλησίον του Καλπακίου Ιωαννίνων. Το σχολείο στεγάζεται σε µεγαλόπρεπο ανακαινισµένο κτηριακό συγκρότηµα άριστα ενταγµένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

  •  Το σχολείο παρέχει:  πρόγραµµα µαθηµάτων ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης και  δυνατότητα συµµετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθµια εκπαίδευση. 
  • δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδηµίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιµα Πανεπιστηµιακών Σχολών, στα προγράµµατα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και ∆ιαχείρισης εκκλησιαστικών κειµηλίων
  •  µαθητική Εστία µε δωρεάν σίτιση για μαθητές-μαθήτριες (Διαµονή μόνο για αγόρια)
  •  δωρεάν µετακίνηση από και προς τα Ιωάννινα
  •  εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών 
  •  βιβλιοθήκη & αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων 
  •  χώροι άθλησης (γήπεδο µπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυµναστήριο) 
  •  χώρος αναψυχής (εντευκτήριο µε παιχνίδια, τηλεόραση, dvd κ.τ.λ.) 
  •  ενηµερωτικές*-αθλητικές δραστηριότητες**

Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στα πλαίσια δράσεων ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης των µαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017 σε θέµατα που αφορούν στην εφηβεία, τη σχολική ζωή και την ψυχική υγεία, πραγµατοποίησε εκδηλώσεις µε θέµατα: «∆ιαχείριση του θυµού», «Βία και σχολικός εκφοβισµός», «Κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου», «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», «Ρατσισµός – Ξενοφοβία: εµείς και οι άλλοι», «Κανόνες Ασφαλούς Διαδικτύου–cyberbullying», πιστοποίηση στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, «Εθελοντισμός-Δράσεις στα Γιάννενα», «Let’s Do It Greece», «Βουλή των Εφήβων», Διδακτικές επισκέψεις στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμμετοχή στους Πανελλήνιους σχολικούς αθλητικούς αγώνες, φιλικές συμμετοχές σε αθλητικούς αγώνες “3η θέση στο σκάκι”). Αξιόλογη δε ήταν η συμμετοχή του σχολείου μας στην 2η Πανελλήνια Μαθητιάδα Εκκλησιαστικών σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, όπου διακρίθηκε η ομάδα μας λαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στο ποδόσφαιρο.

Πληροφορίες για εγγραφές-µετεγγραφές

 στον ιστότοπο του σχολείου  https://lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr/,

 στα τηλέφωνα : 2653041285 (και Fax) & 2653041485, 6936795376

και µέσω του e-mail: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

 

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΛΑΣ

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς εδρεύει και λειτουργεί στους χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελλάς πλησίον του Καλπακίου Ιωαννίνων. Αποτελεί έναν από τους κλάδους σχολικής μετεξέλιξης του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (ΦΕΚ 344/Α΄/10-11-1977), το οποίο ιδρύθηκε το 1911 από το Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα Βλάχο (1906-1916), μετέπειτα Μητροπολίτη Ιωαννίνων (1916-1949) και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος (1949-1956). Το Εκκλησιαστικό Λύκειο στεγάζεται στους ίδιους χώρους και αποτελεί οργανικό τμήμα της υπερεκατόχρονης προσφοράς της Σχολής Βελλάς. Από το 1977 έχει αυτόνομη πορεία εξακολουθώντας να προσφέρει στην εν γένει Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και στην Παιδεία της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Το Σχολείο ανήκει στη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα λειτουργεί Σχολική Εφορεία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, η οποία συγκροτείται από πέντε μέλη με Πρόεδρο τον  οικείο Μητροπολίτη Ιωαννίνων και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες (ΦΕΚ 435/Β΄/24-06-1982).

Το Λύκειο στεγάζεται σε μεγαλόπρεπο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα άριστα ενταγμένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και προσφέρει το πρόγραμμα μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις τρεις τάξεις του Λυκείου και επιπλέον μαθήματα ειδικότητας:

α) Βυζαντινή Μουσική και στις τρεις τάξεις του Λυκείου,

β) Ερμηνεία Βιβλικών Κειμένων στην Α΄ Λυκείου,

γ) Λειτουργική-Τελετουργική στη Β΄ Λυκείου και

δ) Ερμηνεία Πατερικών Κειμένων και Σταθμοί της Ιστορίας της Εκκλησίας στην Γ’ Λυκείου.

Το Απολυτήριο που χορηγεί το Σχολείο είναι ισότιμο με το απολυτήριο των Γενικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνάμα απολαμβάνουν την αποκλειστική δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον από τον αριθμό των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Το σχολείο διαθέτει εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων, χώρους άθλησης (γήπεδο μπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυμναστήριο), χώρους αναψυχής (εντευκτήριο με παιχνίδια, τηλεόραση-dvd), ενώ πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αθλητικές και ενημερωτικές δραστηριότητες, με σκοπό την  ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην εφηβεία, τη σχολική ζωή και την ψυχική υγεία.

Οι μαθητές του σχολείου έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Βελλάς Ιωαννίνων (λειτουργεί στους χώρους της Σχολής), όπου παρέχεται δωρεάν σίτιση και διαμονή, ενώ επιπλέον ακολουθούν πρόγραμμα λειτουργικής ζωής. Οι μαθητές που δε μένουν στην Εστία μετακινούνται καθημερινά με μισθωμένο λεωφορείο από και προς τα Ιωάννινα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς
Ταχ. Δ/νση: Ιερά Μονή – Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων
Τ.Θ.: 1144, Τ.Κ. 450 01 Καλπάκι
Τηλ.: 2653041285, 2653041485
Fax: 2653041285
e-mail: 
mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς Ιωαννίνων κατά το μήνα Οκτώβριο οργάνωσε και υλοποίησε τις εξής δράσεις :

1. Αθλοπαιδειές στο ΕΑΝΚΙ για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

2. Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Παύλου Μελά με κατάθεση στεφάνου, που πραγματοποιήθηκαν στον Παρακάλαμο του Δήμου Πωγωνίου,  παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Αντρέα, στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών καθώς και μαθητών όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

3.  Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του << Έπους του 1940>> που πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017. Το σχολείο μας κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε αναπαράσταση του κλίματος και του σκηνικού των ένδοξων ημερών του έπους  του 1940, από τον σύλλογο αναβίωσης ελληνικού στρατού 1940-1941.

4.   Συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου μας, τις τελευταίες δεκαετίες.

Είμαστε περήφανοι που το σχολείο μας κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του στην εκπαιδευτική κοινότητα των Ιωαννίνων.

Σας γνωρίζουμε ότι το Δελτίο Τύπου του ΓΕΕΛ Βελλάς έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο paterikos.blogspot.gr στo οποίο κατά καιρούς αναρτώνται δράσεις μας.

Σχετικό link: https://paterikos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_63.html#more

 

                                                                                                           Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                                         ΕΛΕΝΗ Β. ΚΑΛΥΒΑ

                                                                                                          ΠΕ02-ΜΔΕ, ΠΕ01

 

Ήπειρος ΤV1

Καλπάκια

https://www.youtube.com/watch?v=_OolutMV6KE

Ειδήσεις | Ο Παρακάλαμος τίμησε τον Ήρωα του Παύλο Μελά

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode