Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

  

 ΒΕΛΛΑΪΤΙΚΟ  ΑΝΤΑΜΩΜΑ  ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  1972  

Σαράντα χρόνια μετά …

στις 12 Αυγούστου 2012,ημέρα Κυριακή, οι απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου του έτους 1972  σε κλίμα μεγάλης χαράς και έντονης συγκίνησης, ξανασυναντηθήκαμε  και πάλι στη Βελλά για να προσκυνήσουμε στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα και να θυμηθούμε ό,τι για έξι χρόνια ζήσαμε στη Σχολή. Παρευρέθηκαν είκοσι τέσσερις από τους είκοσι εννέα σπουδαστές.Συγκινησιακά φορτισμένες ήταν οι στιγμές, όταν συναντήθηκαν απόφοιτοι οι οποίοι είχαν να  βρεθούν σαράντα ολόκληρα χρόνια.

 

 Εμείς οι απόφοιτοι του 1972...

 Κλίνουμε ευλαβικά τα γόνατα μας και αναπέμπουμε ΄Υμνον Ευχαριστήριον στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα,  που όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα στάθηκε και στέκεται δίπλα μας Προστάτης και Βοηθός στην καρδιά και στη σκέψη μας και καθοδηγεί τα βήματα μας.

 Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στον  ιδρυτή του Ιεροδιδασκαλείου Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, στους καθηγητές μας και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας τα δύσκολα χρόνια της φοίτησής μας.

Στρέφουμε ευλαβικά τη σκέψη μας στους συμμαθητές μας που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, το Γιάννη τον Τζαφέα, το Σπύρο τον Πορφυρίου, τον Κώστα το Λαζαρίδη και το Δημήτρη το Γεωργόπουλο. Τους θυμόμαστε,τους αγαπάμε, τους έχουμε στο μυαλό και στην καρδία μας και δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

Ευελπιστούμε το αντάμωμα αυτό να αποτελέσει την αρχή συχνότερης και καλύτερης  επικοινωνίας και περαιτέρω βελτίωσης των ήδη καλών σχέσεων μας.

Ευχαριστούμε τον Πατέρα Δημήτριο, Πρόεδρο  Δ.Ε. της  Α.Ε.Α. Βελλάς, που είχε την καλοσύνη να βρίσκεται μαζί μας  και να μας μιλήσει για τα εκατό χρόνια  Βελλάς.

Πολλές ευχαριστίες στους συμμαθητές μας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το αντάμωμα. Ευχαριστούμε όλους, συμμαθητές, παιδιά και συζύγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βρέθηκαν μαζί μας στη Βελλά.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις συζύγους,τα παιδιά και τα αδέλφια των συμμαθητών μας που "έλειπαν".

Ευχαριστούμε τον κ. Λαζαρίδη, αδελφό του συμμαθητή μας Κώστα Λαζαρίδη που ανέλαβε το κόστος της Αρτοκλασίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης.

 Είθε η Παναγία η Βελλαϊτισσα να χαρίζει  σε όλους μας και στις οικογένειές μας, αλλά και σε όλους τους Βελλαϊτες υγεία, ευτυχία  και προκοπή.

 Το κουδούνι κτύπησε στις 09.15.

 Θεία Λειτουργία  Αρτοκλασία και Ευχαριστήρια Δέηση στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα.  Επιμνημόσυνη Δέηση.

Παρευρέθησαν η σύζυγος και ο αδελφός του Κώστα Λαζαρίδη ,η σύζυγος,τα παιδιά του και ο αδελφός του Σπύρου Πορφυρίου,η σύζυγος και το παιδί του Δημήτρη Γεωργόπουλου . Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του Σταύρου Γκούμα για τους συμμαθητές μας που έφυγαν πολύ νωρίς.

΄Εψαλλαν απόφοιτοι Βελλαϊτες με χοράρχη το Γιώργο Τότσικα.

Ξενάγηση στους χώρους της Σχολής . Για τα εκατό χρόνια της Βελλάς μας μίλησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της  Α.Ε.Α. Βελλάς Πατήρ Δημήτριος Αργυρός.

Σύντομη επίσκεψη στις πηγές για το καθιερωμένο τσιπουράκι.

Εορταστικό γεύμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική στην ταβέρνα του Ντέλλα στις πηγές του Καλαμά στο Καλπάκι. Συγγενείς μας και απόφοιτοι απολαύσαμε ένα όμορφο και ξεχωριστό μεσημέρι με πολύ κέφι,ευχάριστη διάθεση,καλό φαγητό,καλή μουσική και πολύ χορό. Κλαρίνο ο καθηγητής Παπαγεωργίου και τραγούδι ο Βελλαϊτης Μαυρογιώργος. Το γλέντι άρχισε με ένα μοιρολόι, αφιερωμένο στους συμμαθητές μας που ΄έφυγαν'΄και συνεχίστηκε με πολύ κέφι και πολύ χορό. Αξέχαστες στιγμές,μοναδικές στιγμές.

Στο τέλος του ανταμώματος  μοιράστηκε  αναμνηστικό έντυπο. 

Επόμενο αντάμωμα σε δέκα χρόνια,τον Αύγουστο του 2022

 

Επιτροπή πρωτοβουλίας

Σταύρος Γκούμας, Παύλος Οικονόμου, Συμεών Παπακώστας, Δημήτρης Φλώρος.

Οργάνωση εκδήλωσης : Δημήτρης Φλώρος , Συμεών Παπακώστας.

Κείμενα-εκτύπωση του εντύπου : Παύλος Οικονόμου

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπακάλης, Σίμος Παπακώστας και Παύλος Οικονόμου

Η μουσική και η εκτύπωση του εντύπου είναι προσφορά του Σταύρου Γκούμα.

                                                    

 

ΒΕΛΛΑΙΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 1972  -  VIDEO-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  

 

 
                      

                                                                          ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

                                     ΜικρογραφίαΜικρογραφίαMOV04923

                                                       VIDEO                               VIDEO  A'                       VIDEO  B'

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode