Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

                                         Aντάμωμα Αποφοίτων 1974

Στις 19 Ιουλίου 2017  συναντήθηκαν στη Βελλά,παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίναν κ.Μαξίμου, οι απόφοιτοι  του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς του έτους 1974.Το αντάμωμα αυτό ήταν αφιερωμένο στο μακαριστό Κυρό Χρυσόστομο Βούλτσο, Επίσκοπο Δωδώνης  και Σχολάρχη του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και Μητροπολίτη Ν.Σμύρνης. Για το μακαριστό ιεράρχη μίλησε ο Βελλαϊτης Γεώργιος Βλέτσας  , ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του και την προσφορά  του στη Βελλά ως Διευθυντής του Ιεροδιδασκαλείου.

Το φωτογραφικό υλικό μας το έστειλε ο Βελλαϊτης δάσκαλος  Σωτήρης Γιούργας ,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

 Αντάμωμα Αποφοίτων του 1974

Στις 2 Αυγούστου 2014πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αποφοίτων του 1974, στη Σχολή, επ’ ευκαιρία των 40 ετών από την αποφοίτησή τους.

Στις 8 το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Δημητρίου Αργυρού, Διευθυντή της Σχολής και επιμνημόσυνη δέηση για τους συμμαθητάς που έφυγαν απ’ τη ζωή.

Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι και στη συνέχεια προβολή φωτογραφιών απ’ τη ζωή μας στη Σχολή.

Κατόπιν η καθιερωμένη κάθοδος στις πηγές και το γεύμα αγάπης το μεσημέρι στο Βοϊδομάτη ,όπου απολαύσαμε εκλεκτούς μεζέδες στο γραφικό ταβερνάκι στις όχθες του ποταμού.

 

                 Αντάμωμα Αποφοίτων του 1974

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και απεριόριστης χαράς συναντήθηκαν  στη Βελλά , με πρωτοβουλία του Γιώργου Βλέτσα, ύστερα από τριάντα  επτά χρόνια, στις 30 Ιουλίου 2011 , οι απόφοιτοι του  Ιεροδιδασκαλείου του έτους 1974.

Παρευρέθησαν 23 από τους 25 αποφοίτους με τις συζύγους τους. Η ανταπόκριση των συμμαθητών στο κάλεσμα ήταν συγκινητική. Άλλος ήρθε από την Καλαμάτα, άλλος από το Αίγιο, την Καρδίτσα, το Πήλιο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη... και μόνο για αυτή τη συνάντηση.

 Παρόν στο αντάμωμα και  ο Σχολάρχης-Διευθυντής της Σχολής, πατήρ Δημήτριος Αργυρός, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις αφηγήσεις από τη ζωή μας . Τον ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία αλλά και την εγκαρδιότητα που έδειξε ανοίγοντας τη Σχολή ο ίδιος προσωπικά, αν και ήταν Σάββατο και καλοκαίρι.   

 Στις 9.30 το πρωί, όπως είχε οριστεί, χτύπησε το καμπανάκι στο χώρο της προσευχής και ακολούθησε Ευχαριστήρια Δέηση στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα , προεξάρχοντος του Σχολάρχη της Σχολής π.Δημητρίου Αργυρού.

Στη συνέχεια  οι απόφοιτοι ανηφόρισαν προς τη βιβλιοθήκη της Σχολής (πρώην αναγνωστήριο), όπου διανεμήθηκαν σε όλους βιβλιαράκια με τίτλο «Αναμνήσεις ενός Βελλαΐτη» του Γεωργίου Βλέτσα. Διαβάστηκαν περιστατικά που αφορούσαν την κοινή μας ζωή τα έξι χρόνια με τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό. Πήραν το λόγο ένας ένας όλοι οι συμμαθητές και καθένας  θύμησε κάτι διαφορετικό.

Ακολούθησε περιήγηση στους θαλάμους και τις αίθουσες διδασκαλίας, την τραπεζαρία και τους άλλους χώρους της Σχολής και καταλήξανε στο αρχονταρίκι της Βελλάς, όπου ο Σχολάρχης μάς είχε ετοιμάσει με τη βοήθεια των συζύγων μας καφέ και άλλα κεράσματα.  Τουςενημέρωσε για το σημερινό χαρακτήρα της Βελλάς και το έργο της κι ακολούθησε διάλογος. Το μεσημέρι έκαναν μια βόλτα στις Πηγές για ένα γρήγορο ουζάκι και ακολούθησε «το Γεύμα της Αγάπης» στην ταβέρνα του Χάσκου στη θέση ΟΧΙ.

Η όμορφη αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αφού όρισαν την επόμενη συνάντησή μας ύστερα από 3 χρόνια, το 2014. Προτάθηκε να γίνει και μία εκδρομή του χρόνου, οικογενειακού χαρακτήρα, κι η πρόταση έγινε αποδεκτή.

 

            Οι απόφοιτοι στη Βιβλιοθήκη της Σχολής.                     Κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

                         Αναμνηστική φωτογραφία                                         Καφεδάκι στις πηγές όπως παλιά.

 

Στον περίβολο της Σχολής αναπολώντας τα περασμένα.   το Γεύμα της Αγάπης»   στη θέση ΟΧΙ.

 

Το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό είναι του Βελλαϊτη δασκάλου Γεωργίου Βλέτσα ,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode