Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

 Kαθημερινότητα 

Με το καμπανάκι ξυπνούσαμε. Πρωινή καθαριότητα, περιποίηση των δωματίων μας με τη βοήθεια του θαλαμάρχη μας  και πρωινό φαγητό. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι μάθημα στις τάξεις.

Το μεσημέρι φαγητό στην τραπεζαρία.  Ο Μπαρμπαμήτσος με τους συνεργάτες του ετοίμαζαν το φαγητό. Σε κάθε τραπέζι κάθονταν δέκα άτομα. Ο τραπεζάρχης, σπουδαστής της ΣΤ΄τάξης, φρόντιζε για όλα.

Ακολουθούσε ολιγόωρη ξεκούραση και μετά μελέτη μέχρι τις 5.30. Λίγη ώρα διάλλειμμα και κολατσιό που μοίραζε ο Μπαρμπαγιάννης ο Καλλιαρέκος και μετά πάλι μελέτη μέχρι τις 8 η ώρα.  Στις 8.3ο βραδινό φαγητό και στις 10 η ώρα σιωπητήριο.

 ¨Οταν  o "Ασκληπιός" μας καλούσε κοντά του , είχαμε πάντα δίπλα μας τον Κυρ Γρηγόρη -το νοσοκόμο της Σχολής. Πόσες φορές δεν ξενύχτισε δίπλα μας, στο αναρρωτήριο, όταν ο πυρετός κτυπούσε κόκκινο. 

Αυτούς τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας τους θυμόμα-στε με αγάπη, με σεβασμό και εκτίμηση και τους ευχαριστούμε, γιατί στάθηκαν δίπλα μας στα χρόνια των σπουδών μας.

Πολλές φορές με την παρουσία του καθηγητή Γεωπονικών οι σπουδαστές πρόσφερα υπηρεσία στα κτήματα της Μονής.

΄Αριστη ήταν η συνεργασία της Σχολής με το Στρατόπεδο που βρίσκεται πάνω από τη Βελλά, κοντά στο χωριό Νεγράδες. Η Βελλά παρείχε στο Στρατόπεδο  νερό από τις πηγές και το Στρατόπεδο ιατρική υποστήριξη σε καθημερινή βάση.

  Άριστερά ο κυρ Γρηγόρης με το γιο του Προκόπη μπροστά στην Εκκλησία της Βελλάς.

ΦΩΤΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

             Εκδρομή στου Δρούγκα 1975                              Απόφοιτοι του 1975 στις πηγές

                                                                                                      Εξετάσεις Φεβρουαρίου

Αναζήτηση στο Σάιτ

Κατοχυρωμένα δικαιώματα: Πανελ.Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Σχεδίαση: Ζουρελίδης Συμεών. Επιμέλεια : Οικονόμου Παύλος

Υλοποιήθηκε από Webnode